Etusivu

VISIO

Eräpohja Arkkitehdit
rakennustaidetta
kustannustehokkaasti

PROJEKTIT

[foogallery id=”371″][foogallery id=”374″][foogallery id=”439″][foogallery id=”451″][foogallery id=”356″][foogallery id=”375″][foogallery id=”446″][foogallery id=”453″]

TYÖPROSESSI

Eräpohja Arkkitehdit palvelee kokonaisvaltaisesti arkkitehtuurin eri osa-alueilla. Toimistomme päätoimialoina ovat rakennussuunnittelu ja kaavoituspalvelut. Asiakaskeskeistä suunnittelutyötämme ohjaa asiakkaan näkökulmasta mahdollisimman läpinäkyväksi tehty työprosessi, jolla haluamme varmistaa, että asiakas tietää tarkasti, mitä kuhunkin työvaiheeseen kuuluu ja mitä on odotettavissa seuraavassa vaiheessa.

Ramin_prosessi-02

HANKE­SUUNNITELMA

Lähtötietojen hankinta
Tonttikäynti
Asiakkaan toiveet
Alustavat viranomaisselvitykset
Kaava/määräykset
Tapauskohtaiset
rakennusmääräykset

LÄHTÖTIETOJEN
ANALYSOINTI

Ramin_prosessi-03

LUONNOS 1

Lähtötiedot
suunnitelmiksi
Luonnostelu
Tontin käyttöluonnos
Alustava aikataulutus
Alustava hinta suunnitelmalle

SUUNNITELMIEN HYVÄKSYNTÄ
TAI MUUTOKSET

Ramin_prosessi-04

LUONNOS 2

Luonnos 1. pohjalta
rakennussuunnitelma luonnos
Asemapiirros
   Pohjapiirros
   Julkisivut
   Leikkauspiirustus

SUUNNITELMIEN HYVÄKSYNTÄ

RAKENNUSVALVONTA
   Poikkeamisluvat
   Tontinkäsittely (rasitteet, lohkoaminen)
   Kaavanmuutos

Ramin_prosessi-05

RAKENNUS­LUPAVAIHE

Laissa säädetyt vaatimukset
   Kaavakkeet
   Selvitykset
   Lausunnot

POIKKEAMISLUVAT
KAAVANMUUTOKSET
LISÄSELVITYKSET

Lupa myönnetään 30pv
tai ennaltaaloittamislupa

Ramin_prosessi-06

TOTEUTUS­SUUNNITELMA

Rakennusluvan analysointi
Muut erikoissuunnittelijat
   Tietojen jakaminen
   Suunnittelupalaverit
Toteutussuunnitelmat
Urakkalaskentakuvat
   Sisältö sovitaan erikseen
Työmaavalvonta
Pääsuunnittelijan tehtävät
   Muiden suunnittelijoiden suunnitelmien yhteensovittaminen
Työmaa-aikaiset muutosluvat
Lisärakennusluvat
Katselmukset

GLASS IGLOOS

The distinguished glass igloos designed by Risto Eräpohja for Kakslauttanen Arctic Resort in Saariselkä fell region of Finnish Lapland continue to amaze visitors and travel enthusiasts from all over the world. The iconic glass-and-steel design successfully combines architectural charm and locally inspired traditional aesthetics with superb functionality delivering a unique and unforgettable hotel experience for guests spending a night under the Northern Lights.

Read more about the glass igloos here: www.kakslauttanen.fi

The Telegraph, 50 of the world’s most unusual hotels: www.telegraph.co.uk

 

[foogallery id=”377″]

ARKKITEHDIT

ARKKITEHTI POJASTAAN

”Rami on joskus sanonut minulle, ettei mitenkään järjestelmällisesti tähdännyt arkkitehdin uralle, mutta ei toisaalta koskaan muutakaan ammattia itselleen harkinnut. Minä kyllä varoitin, että me arkkitehdit ollaan äärimmäisen tylsää sakkia, mutta poika ei tainnut kuunnella.

Ramin töissä näkyy, että koulutus ja kannukset on haettu Suomen ulkopuolelta. Funktionalismin pyhä perintö ei ohjaa häntä tarpeettoman tiukasti – hyvä niin, joskus kun tuntuu, että meillä Suomessa on suunniteltu samaa rakennusta jo yli puoli vuosisataa. Pojan näkemyksessä on jotain kiehtovan raikasta.

Ramin työskentelylle on tyypillistä loputon kriittisyys ja yksityiskohtien pohdiskelu. Usein palikat hajotetaan valvotun yön jälkeen alkutekijöihinsä ja kokoaminen aloitetaan alusta. Pienistä, minusta joskus sekavista ajatuspuroista syntyy kuitenkin hieno hallittu kokonaisuus. Valvottuja öitä saattaa olla useampia, kompromisseja laadussa ei koskaan.

Suunnittelijoina edustamme eri aikakausia ja käsitystä rakentamisesta. Vaikka itsestäänselvyytemme ovat arkkitehtuurissa erilaiset, kiivaimmatkin kiistamme ovat aina rakentavia. Jotkut pelaavat jälkikasvunsa kanssa golfia, me suunnittelemme yhdessä taloja.”

Risto Eräpohja, 71, rakennusarkkitehti

 

ARKKITEHTI ISÄSTÄÄN

”Lapsena arkkitehti tarkoitti minulle isää työpöytänsä ääressä tuntitolkulla skissaamassa. Se näytti olevan hänelle vakavaa, mutta samalla kovin mieluisaa hommaa.

Riston vahvuus on epäilemättä pitkän uran aikana kertynyt laaja-alainen arkkitehtoninen tietämys ja osaaminen. Isä ehti tehdä töitä monessa toimistossa ympäri Suomen ennen kuin siirtyi kaavoitusarkkitehdiksi ja sivutoimisesti pyörittämään omaa toimistoaan. Siinä tulee mukana ikään kuin vuosikymmenten läpileikkaus suomalaiseen rakentamiseen.

Siinä missä minulla on kokeilunhalua, Ristolla on kokemusta. Se on sellaista insinöörimäistä maalaisjärkeä, jota vastaan mielelläni testaan varsinkin rohkeimpia ideoitani. Ulkopuoliselle nämä keskustelut ehkä näyttäytyvät suoranaisena riitelynä, meille ne ovat vain vuosien varrella tutuksi käynyt tapa tavoitella onnistunutta synteesiä.

YLE uutisoi, että yli miljardi ihmistä on nähnyt valokuvan isän Kakslauttaseen suunnittelemista lasi-igluista. Niitä kopioidaan nyt ympäri maailmaa muttei missään olla siinä vielä täysin onnistuttu. En ole ylpeä pelkästään niiden saavuttamasta tunnettuudesta ja ikonisesta muotokielestä vaan ennen kaikkea siitä, että isä  kyseenalaisti koko hotellihuoneen perustyypin, itse yöpymiskokemuksen. Mitä hienompaa voi arkkitehdiltä oikeastaan odottaa?”

Rami Eräpohja, 39, arkkitehti

YHTEYSTIEDOT

ERÄPOHJA ARKKITEHDIT OY

Electrocity, Werstas
Tykistönkatu 4
20520 Turku

rami@erapohja.fi

+358 40 030 6615

LinkedIN
LinkedIN
Y-tunnus 2849596-5